Zkouška IPO 1

   V sobotu 10.11.2018 jsem po více jak 2 letech „oprášila“ svého belgického ovčáka Ayouška ( Ayko Bari-Slovakia ) a vyrazila s ním za svou partou do Voděrad, zkusit složit „dospěláckou“ zkoušku IPO 1.

   Posuzoval pan rozhodčí Hammer a ikdyž vím, že pomýšlet na vyšší stupně zkoušek a případně i na závody by stálo ještě hodně hodně práce, takAyko Bari-Slovakia jsem šťastná, že Ayko bojoval a zkoušku vybojoval. S body stopa 84, poslušnost 96 a obrana 89 jsem vůbec nepočítala, vzhledem k tomu, že přes dva roky mě jen doprovázel na procházkách, nejdřív s těhotenským pupkem a pak s kočárkem, nebo spíš nosítkem. Od jara 2016 až do letošního konce léta, kdy jsme na to spolu „naběhli“, nebyl na stopě a figuranta Michala Řeháka vidí jen velmi sporadicky, když naložím psa, dítě, kočárek a hromadu dalších nezbytných věcí do auta a vyrazíme do 100km vzdálených Voděrad.. A třeba překážky viděl v životě poprvé až letos v létě, na nově založeném cvičáku v Dobšicíc. Ale to není stížnost, spíš obdiv nad tím, co všechno jsou ti naši chlupatí parťáci schopni zvládnout a jak pro nás udělají i nemožné.

Moc děkuji všem, kdo mi pomáhají, teď víc než kdy dřív vidím, že bez lidí, přátel okolo a hlavně podpory rodiny to opravdu nejde.

Novinky
  • Kurzy podzim 2023

    Právě dobíhají podzimní intenzivní kurzy základní poslušnosti a letošní úplně poslední kurz je plánovaný cca od poloviny listopadu - a… ... 

    22.10.2023

  • Kurzy jaro 2023

    Nově vypsané intenzivní kurzy základní poslušnosti, na kterých je ještě několik volných míst:  od středy 19.4. od 17 hodin od… ... 

    12.4.2023

  • Seminář příprava na výstavu

    V neděli 14.5. od 15 hodin proběhne v areálu Psí fitko ve Znojmě seminář zaměřený na přípravu na výstavu. Seminář… ... 

    4.4.2023

  • Agility ve Znojmě

    Od dubna začínáme opět s tréninkem agility a to:  sobota 15.4. od 16 hodin Trénink povede Valerie Samlíková: • má… ... 

    2.4.2023

  • Psí školka

    NOVĚ NABÍZÍM   Školka pro štěňata všech plemen od 3 do 6 měsíců ( po základním povinném očkování)   Náplň:… ... 

    16.1.2023